Жена загина при взрив в блок във Варна, 18 души са били обгазени

Жена загина при взрив в блок във Варна, 18 души са били обгазени  - E-Burgas.com
Снимка: Нова Тв

Жена е загинала при взрив в жилищен блок във Варна. 18 души са преминали през токсикологията. 7 от тях са обгазени и са настанени в болница. Сред тях са и три деца - на 2, 10 и 17 години, съобщава Нова тв. 

Инцидентът е станал в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик". Цял апартамент на четвъртия етаж е избит от взрива. Обитавал го 60-годишен мъж, който живеел на семейни начала с жена, с която обаче бил в конфликт. За него се твърди, че не е бил в сградата по време на взрива. Съседите му се съмняват, че именно той го е предизвикал с цел отмъщение. Тормозил е жена си и сина си, който завършил военоморско училище с отличие. По информация на полицията името му е Веселин Димитров и е бивш служител на реда. Съседка го чула да казва, че има намерение да отмъсти за това, че го гонят от жилището. 

„На този етап няма данни в жилището да са били съхранявани взривни вещества. Веселин Димитров се издирва, както и жената, с която е живеел”, каза директорът на полицията в морската ни столица комисар Даниел Пашов.

След няколко часа пожарът беше потушен. Причините за възникването му се изясняват. 

„Може би не е взрив на газова бутилка, тъй като пожарникарите я свалиха и не изглежда тя да е причината за взрива”, обясни кметът на града Иван Портних.

Линейки и медици извеждаха хората от горящия вход. 

"Жена ми каза, че нещо е гръмнало. Погледнахме - целият апартамент гореше. Със съседите от нашия вход взехме пожарогасители и започнахме да гасим огъня. Отидохме до 4-ия етаж да събудим всички хора. После дойде пожарната", сподели един от живеещите в сградата. 

Коментари

Още от последните новини