Жълт код за дъжд и сняг в област Бургас утре

Жълт код за дъжд и сняг в област Бургас утре - E-Burgas.com

Силният вятър остава и днес в южните и източните райони от страната. В Северозападна България още сутринта се ориентира от северозапад, а до края на деня ще смени посоката си и в останалата част от страната. С него ще прониква по-студен въздух, но температурите ще останат по-високи от обичайните - в интервала от 6° до 15°.

В област Бургас се очаква вечерта дъждът ще премине в сняг. През нощта срещу сряда снеговалежът ще е интензивен и в комбинация със силния северен вятър ще има виелици и навявания.

В по-голямата част от страната облачността временно ще намалее, в много райони до слънчево време. Повече облаци и превалявания от дъжд ще има в Източна България и по Черноморието.

Предупреждение от първа степен - код жълто за проливни валежи от дъжд и обилни снеговалежи е в сила в цялата страна за утре - 26 януари. В Източна България и по планинските проходи ще има условия за преспи и навявания.

Минималните температури ще са между минус 1 и 4°, в източните и южните райони - все още до 7-8°, максималните - от 1° до 13°. Ще бъде облачно и с валежи от сняг, в източните и южните райони - от дъжд. През втората половина на деня вятърът отново ще се ориентира от северозапад, в Източна България ще се усили и ще нахлува студен въздух. До вечерта със застудяването и в Източна България дъждът ще премине в сняг.

Много ветровито ще бъде и в планините. Около обяд вятърът ще се ориентира от север, ще се усили и ще започне понижение на температурите. Максималните в курортите ще са от минус 4° на Алеко до 2-3° в Боровец, Пампорово и Банско. Ще бъде облачно, мъгливо и също - с валежи от сняг.

В сряда застудяването ще продължи. В западната половина от страната снеговалежите ще спират, но в източната снежната покривка ще се увеличава и в комбинация със силният северозападен вятър ще има условия за виелици и навявания. В четвъртък и в петък ще бъде ветровито, с променлива облачност, на места в планините и планинските райони - с превалявания от сняг. В петък ще започне затопляне. През нощта срещу събота и в събота на места ще превали дъжд и ще има условия за поледици.

Коментари

Още от последните новини

Светът
Жълт код за дъжд и сняг в област Бургас утре - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Жълт код за дъжд и сняг в област Бургас утре - E-Burgas.com

Африка