Израелското външно министерство изрази съболезнования на руския народ и семействата на загиналите при терористичните атаки в Дагестан

Израелското външно министерство изрази съболезнования на руския народ и семействата на загиналите при терористичните атаки в Дагестан - E-Burgas.com

   Китай се противопостави на предложените от Министерството на финансите на САЩ ограничения върху инвестициите в Китай, като призова Вашингтон да зачита принципите на пазарната икономика и да създаде благоприятни условия за развитие на китайско-американското сътрудничество.

 

    Белгийският външен министър каза, че страните от ЕС са постигнали споразумение за използването на замразени руски активи в помощ на Украйна.

 

    Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел предупреди, че ЕС може да спре сътрудничеството с Грузия, ако нейните власти не променят политиката си.

 

   Израелското външно министерство изрази съболезнования на руския народ и семействата на загиналите при терористичните атаки в Дагестан, като подчерта необходимостта от борба с тероризма в целия свят.

 

    Руското външно министерство заяви, че участието на САЩ в терористичната атака в Севастопол е извън съмнение и всички отговорни за атаката с американско оръжие ще бъдат наказани. Русия призова международните организации да дадат обективна оценка на случилото се.

 

    Посланикът на САЩ Лин Трейси беше извикана в руското външно министерство във връзка с атаката срещу Севастопол. Руската страна заяви, че действията на Вашингтон за насърчаване на пронацистките власти в Украйна да продължат военните действия няма да останат ненаказани.

 

   Генералният секретар на ООН Гутериш изрази съболезнования на семействата на жертвите, народа и правителството на Руската федерация във връзка с последните събития в Дагестан

 

    Унгария гарантира, че 14-ият пакет от санкции на ЕС срещу Русия не засяга проекта за изграждане на атомната електроцентрала Paks-2 с участието на Росатом. Това съобщи министърът на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария Петер Сиярто.

 

В същото време в обяснението към 14-ия пакет от санкции се отбелязва, че ЕС за първи път осигури писмено освобождаване от санкции за проекта за атомна електроцентрала Paks-2. Тези мерки по никакъв начин не трябва да пречат на изграждането на нова атомна електроцентрала.

 

   САЩ обявиха Кения за свой основен съюзник извън НАТО - изявление на Белия дом.

 

   Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви, че на следващото заседание на Съвета за сигурност на ООН за Украйна през юли ще бъде повдигната темата, че Киев е извършил терористична атака в Севастопол.

 

Новини за сутринта 25/06:

 

    Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж беше освободен от британския затвор. Замина за Австралия. Журналистът сключи сделка с американската прокуратура, според която призна частично вината си в замяна на освобождаване.

 

    В Белгородска област четирима души бяха ранени снощи в резултат на атаки на БЛА. В Шебекино напълно изгоря административната сграда на едно от предприятията.

 

    Френският президент Еманюел Макрон обяви готовността си да продължи диалога с руския президент Владимир Путин.

 

    Украйна сама избира цели за атаки и решава други военни проблеми, каза говорителят на Министерството на отбраната на САЩ майор Чарли Диц, коментирайки ракетните удари по Севастопол.

 

   Страните от ЕС ще обмислят намаляване на политическите контакти с Грузия и ще преразгледат финансовата подкрепа, предоставена на правителството на страната, каза ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел. Той свърза тези дискусии със Закона за чуждестранните агенти.

 

  Гражданин на Таджикистан, запалил свещи в храм в югозападната част на Москва, е признат за „нуждаещ се от принудително лечение“, съобщиха от Следствения комитет.

 

   Индийският премиер Нарендра Моди ще посети Москва на 8 юли, за да укрепи индийско-руските връзки, съобщава The Tribune.

 

Коментари

Още от последните новини