Изправят пред Темида бургазлия, опитал да подкупи трима полицаи в "Славейков" с 427 лв.

Изправят пред Темида бургазлия, опитал да подкупи трима полицаи в

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Владислав С. Той е обвинен за това, че на 17 юли миналата година опитал да подкупи трима полицаи в бургаския комплекс "Славейков". Той им предложил всичките си налични пари 187 лева, както и всичките си пари от дебитната карта – 240 лева

Парите били предложени на полицаите с цел да не предприемат действия по задържане на обвиняемия и на друг мъж, който го придружавал.

Случката се разиграла през нощта на 17 юли, когато полицейските служители започнали работа нощна смяна като участвали в един екип. За този период тримата трябвало да извършват обход на ж.к. „Славейков“ в гр. Бургас със служебен автомобил. Около 22.20ч. се придвижвали със служебния автомобил по улица, минаваща покрай бл.36 в ж.к. „Славейков“ и излизаща на бул. „Професор Я. Якимов“. Когато движейки се по посочената улица доближили до булеварда, забелязали отляво на служебния автомобил, по тротоара две лица – това били обвиняемият и друг мъж, които се движели в посока към полицейския автомобил.

Виждайки от своя страна полицейския автомобил, който спирал на края на улицата, преди да се включи в булеварда, обвиняемият и неговия спътник се насочили леко надясно по посоката си на движение, където имало тревна растителност и в движение обвиняемият изхвърлил метално червено фенерче и един брой радиостанция, след което продължили движението си в посока към полицейските служители, тъй като такава била предварително предприетата посока на движение от тях. Полицейските служители, забелязали поведението на обвиняемия и неговия спътник, тъй като се намирали на много близко разстояние – от около 10 метра – от тях и решили да им извършат проверка, и затова слезли от автомобила, и ги пресрещнали. Представили се и поискали документите за самоличност на двамата мъже за проверка, след което един от полицаите осветил с носения служебен фенер мястото където Владислав С. изхвърлил вещите.

Възприел тяхното естество – фенерче и радиостанция, съобщил това на колегите си, които също възприели вещите, а след това докладвали на дежурния по управление за установеното от тях и координиране на по-нататъшните действия. Един от служителите запитал обвиняемия дали тези вещи са негови и защо ги е изхвърлил, а той отрекъл вещите да са негови. Тогава обвиняемият бил уведомен, че той и спътника му ще бъдат задържани до изясняване на случая. Тогава Владислав С. попитал единия полицейски служител дали не може да се направи нещо да се избегне задържането.

Продължил с предложенията си като казал: „Ще ви дам всичките си пари от картата си, в нея имам много пари. Само трябва да отидем до банкомат и ще ги изтеглим. Ще ви дам и всичките пари, които са в мен, да не ни задържате двамата“.

Отправените реплики били възприети, както от служителя, така и от другите двама негови колеги, които в това време стояли близо един до друг. Владислав С. повторил същото предложение като се обърнал към полицейските служители с обръщението „Момчета и господа полицаи“, предлагайки отново всички налични пари у себе си, както и всичките пари от банковата си карта, за да не бъдат задържани. Тогава, обвиняемият бил уведомен, че това е подкуп на длъжностни лица. Владислав С. бил задържан, като по време на задържането отново предложил да даде всичките си пари на полицейските служители, за да не бъде задържан. 

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 17 декември. 

Коментари

Още от последните новини