Избират кой ще ремонтира малките улички в центъра на Бургас

Избират кой ще ремонтира малките улички в центъра на Бургас  - E-Burgas.com

Утре в 11:00 отварят на ценови предложения за обществената поръчка

Утре в 11:00 часа в сградата на община Бургас ще бъдат отворени ценовите предложения в открита процедура за възлагане на обществената поръчка за ремонт на няколк малки улички в центъра на града. 

Прогнозната стойност на поръчката е 2 999 121.43 без ДДС. Поръчката няма да бъде разделяна на обособени позиции и всички ремонти ще бъдат поети от една фирма. Проектът се финансира чрез собствени бюджетни средства на община Бургас и  съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. 

Ремонтите ще обхванат 9 малки улички (виж на картата), които ще бъдат изцяло преобразени. Става дума за - ул."Отец Паисий", ул."Възраждане", ул."Лермонтов, ул."Шипка", половината от ул."Константин Фотинов", ул."Успенска", ул."Иларион Макариополски", ул."Граф Игнатиев" и ул."Гео Милев". Пътните платна на всички улици ще бъдат покрити с гранитни павета, а тротоарите с бетонови.  Ще бъдат предвидени места и за полагането на подземни контейнери. Паралелно с това ще бъдат изградени и нови зелени площи, градско обзавеждане, архитектурни елементи и енергоспестяващо осветление.  В повечето случаи подходът, който се прилага за улиците – уличното платно и прилежащите тротоари се полагат на едно ниво, така че улицата да бъде със споделено ползване

Една от най-важните предвидени промени е, че движението на някои места ще стане еднопосочно, а в освободеното платно ще бъдат изградени нови паркоместа. Ще бъдат поставени и антипаркинг елементи, които нямат да позволяват на автомобилите да се качват на тротоарите. 

Припомняме, че преди около седмица от община Бургас обявиха обществена поръчка и за втория етап от ремонта на ул. "Богориди". Очаква се строително-монтажните дейности на всички обекти в центъра на Бургас да се извършват паралелно. Изпълнението на проектите най-вероятно ще започне през есента, тъй като процедурата по избор на изпълнител обикновено отнема няколко месеца.

Коментари

Още от последните новини