Иван Гешев: Имаше атаки срещу мен и семейството ми

Иван Гешев: Имаше атаки срещу мен и семейството ми  - E-Burgas.com

Концепцията ми не е научен труд, а е с чисто практическа насоченост. Към нея не би могло да има изисквания за висок научен стил. Тя е чисто стратегически документ. Това каза по време на изслушването му във Висшия съдебен съвет зам.-главният прокурор и единствен кандидат за нов главен прокурор Иван Гешев, предаде novini.bg.

Увереност, че ще се справя с отговорностите, задачите, проблемите, които биха стояли пред мен, ако бъда избран и че имам сътответния административен капацитет ми дават дългогодишният ми стаж в правоохранителните органи и реалният ми управленски стаж на различни нива в прокуратурата, заяви Гешев.

При ясните атаки срещу мен, срещу семейството ми и срещу прокуратурата, мотивацията ми е доверието на прокурорите от колегията, което е доверие не само към мен, а и към колегите и към поститнатото от тях. Аз бях наясно, че имам подкрепата им да участвам в тази процедура и всякакво друго решение би било предателство към труда им от последните години, което явно дава резултати и вече се отчита от Европейската комисия. Смятам, че е време прокуратурата да поеме сама отговорност за собственото си управление. Това явно не е само мое мнение, а и на почти цялата професионалната общност, видно от препоръките, които постъпиха във Висшия съдебен съвет, посочи кандидатът за главен прокурор.

В България съществуват политико-икономически кръгове със сериозен финансов и политически ресурс, те определено са засегнати от действията на прокуратурата. През годините те се хранеха от това говорене и изграждаха идеологическата си база върху компроматни атаки срещу прокуратурата и съдебната власт. Аз не приемам това, че се опитват да ми кажат кое е истина и кое не е истина, кое е лъжа и кое не е лъжа, че ще се събудя и ще излезе поредната хибридна статия, с която ще обидят теб и семейството ти, че ще се опитат да те омаскарят и да оцапат името ти. За да не излезе утре поредната фалшива новина, че аз не спазвам демократичните ценности и че това е политическо говорене, аз не смятам да забранявам чуждото мнение, но не приемам подхода да ми се казва на мен какво да мисля и говоря. Това не е политическо мислене, а отговор на политическа атака. Тези атаки бавно уронват престижа не само на прокуратурата, а и на цялата съдебна власт, заяви Иван Гешев.

Коментари

Още от последните новини