Искат унифициране на "Синя" и "Зелена зона" в Бургас

Искат унифициране на

Унифициране на двете зони за платено паркиране "синя" и "зелена" искат общинските съветници от ДБГ. Те са входирали предложението си в местния парламент. 

Съветниците задават два въпроса към местната администрация. Първият въпрос е възможно ли е платеният час престой да бъде валиден и за двете зони, независимо дали престоят е заплатен чрез талон, или кратко текстово съобщение /СМС/ и независимо от различните номера, на които се изпращат кратките текстови съобщения /СМС/. Вторият е дали е възможно това да влезе в сила от 1 май тази година, когато стартира "зелента зона" в Бургас. 

"Намираме за удачно, функционално, удобно и изцяло в полза на гражданите и гостите на Бургас, ако платеният престой за „Зелена зона” важи и за „Синя”, и обратно, независимо от различните номера, на които се изпращат кратките текстови съобщения /СМС/ за заплащане. Предполагаме, че контролът за това няма да е сложен, както и да изисква допълнителни средства от Бюджета на Община Бургас." пише в писмото на съветниците от ДБГ.

Те желаят да получат подробен писмен отговор преди следващото заседание на Общински съвет - Бургас в края на февруари.

 

 

Коментари

Още от последните новини