Искат ограничаване на нудистите по плажовете

Искат ограничаване на нудистите по плажовете - E-Burgas.com

Ограничаване на нудистите по плажовете предлагат туристи по родното Черноморие. Такива са част от исканията на почиващите по родните плажове, които са отправени на телефона за сигнали на министерството на туризма. Летовниците предлагат и да се направи промяна в нормативната уредба, но не дават конкретни предложени и идеи. Според информацията им от началото на сезона до края на миналата седмица са получени общо близо 70 сигнала на горещата телефонна линия към министерството

И уточняват, че най-често жалбите се подават от българи и руснаци, а основно сигналите идват от Слънчев бряг, Албена и Лозенец.

Повечето оплаквания са неоснователни или не касаят министерството на туризма, обясняват още от ведомството. От всички сигнали едва около 10% са наистина насочени към управлението на морските плажове. Всички те са били проверени, като най-често ресорното министерство е сезирано за размера на свободната зона на ивиците, посочват още от министерството. Такива сигнали са постъпили за Св. Влас - централен, Слънчев бряг, Равда, Нестинарка, Китен, Несебър, Созопол. Редица проверки е извършило министерството след получени сигнали.

Сред инспектираните плажове са Делфин, Мечата дупка, Слънчев бряг - юг, плаж село Лозенец, Поморие-юг и др.

През изминалия летен сезон на горещата телефонна линия към министерството на туризма са получени над 300 сигнала. По тях са извършени съответните проверки, както на обстоятелства, описани в жалбите, така и на място на морските плажове. Правени са документални проверки, а сигналите, които са извън компетенциите на туристическото ведомство, са изпратени до съответните контролни органи за предприемане на съответните действия от тях. И през миналия сезон голяма част от сигналите бяха свързани с теми, които са извън правомощията на министерството на туризма или изобщо не касаят управлението на морските плажове, посочват още от ведомството. Например, че има много водорасли на плажа или за неудобни шезлонги. Получавани са и сигнали за неиздаване на касови бележки.

И това лято туристите може да сигнализират министерството на туризма за нередности по плажовете на телефон 02/9046 833, както и на електронен адрес [email protected]. На сайта на ведомството са публикувани данните за жалби и сигнали, които туристите могат да ползват. Експерти към министерството на туризма отговарят на телефона, записват подадените сигнали за нарушения по морските плажове и ги предават на компетентните институции. А след съответните проверки се изпраща отговор до подателя на сигнала в случай, че е предоставил данни за обратна връзка.

Цените на шезлонгите и чадърите също могат да бъдат проверени онлайн, през сайта на министерството на туризма. Колко ще ни струва сянката може да видим на картата на морските плажове. Данните и нанесените стойности на плажните принадлежности са от проверки на инспекторите на ресорното ведомство. Междувременно ресорният министър Николина Ангелкова прогнозира, че повече туристи ще летуват по родните курорти тази година.

Източник: Агенция Монитор

Коментари

Още от последните новини