Има ли незаконно строителство на плаж „Смокиня"

Има ли незаконно строителство на плаж „Смокиня

Незаконна постройка, а не преместваем обект, се появи на плаж „Смокиня”. Това твърди инж. Йоан Каратерзиян от Камарата на геодезистите в България.

От седмици на една от най-красивите ивици по Черноморието ни се поставят „бетонни пети”, като от началото на юни багер ги вкопава в земята. Месец по-рано Министерството на туризма глоби концесионера с 3 856 лева заради нарушена цялост на плажната ивица.

„Моята позиция е позицията на закона. Това без съмнение е строеж. Дори оградата, която е поставена, също е строеж. Всяка една изкопана дупка с цел да се построи нещо е строеж. Тъй като се намираме на морски плаж, този строеж е напълно забранен”, заяви инж. Йоан Каратерзиян.

„Въз основа на една снимка отвисоко и тълкуване на закона, господинът излиза с негово лично становище. Към този плаж за един месец има четири атаки. Оказа се, че всички те са неоснователни, но докато завърши проверката, аз стоя и чакам подготовка на плажа”, каза концесионерът на „Смокиня" Иван Алексиев.

„В тази държава има законност. Аз, като бизнесмен, изпълнявам закона и всички нормативни уредби за монтирането на преместваем обект. За всички неща съм извадил разрешително от Община Созопол и тогава съм започнал монтажа”, каза още той.

Коментари

Още от последните новини