Илияна Йотова открива Европейския форум за социална и солидарна икономика: Как България може да се възползва?

Илияна Йотова открива Европейския форум за социална и солидарна икономика: Как България може да се възползва? - E-Burgas.com

 

 

Днес, 15 октомври 2024 г., вицепрезидентът на България Илияна Йотова откри 12-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика в София. Събитието събира представители от различни европейски държави, неправителствени организации и предприемачи, които обсъждат възможностите за устойчиво развитие и социално включване чрез икономически модели, които се фокусират не само върху печалбата, но и върху социалните цели.

 

В речта си Йотова подчерта важността на солидарната икономика като ключов инструмент за намаляване на социалното неравенство и насърчаване на икономическо участие в по-малки и уязвими общности. Форумът е място за обмен на добри практики и идеи, които могат да бъдат приложени в България, особено в контекста на предизвикателствата пред страната в социалната сфера  .

 

Тази инициатива дава шанс на България да се включи по-активно в европейските мрежи за социално развитие и да подобри своите политики, насочени към хората в неравностойно положение.

Коментари

Още от последните новини