И в Лозово не са доволни от разписанието на автобусите

И в Лозово не са доволни от разписанието на автобусите - E-Burgas.com

Жители на бургаския квартал Лозово също недоволстват от разписанието на автобусите на градския транспорт, които според тях са твърде нарядко. За абсолютно същия проблем писахме вчера, само че тогава ставаше дума за квартал Крайморие. 

"Как може един квартал на Бургас, който е на 7 км от центъра на града да има толкова на рядко автобуси и такъв маршрут. Знаете ли колко хора работят в центъра и из комплексите на града? Ще дам пример лично с мен, но повярвайте ми не съм единствена. Аз работя от 8:30 до 19:30 на "Сан Стефано' и както лично виждате предстоящото разписание смятате ли, че аз ще мога да си хващам автобуса, който е в 19:40 и след като го изтърва, защото аз няма да имам физическата възможност да го хвана дали е удачно аз да чакам 1 час и 10 минути до следващия и то в този студ и да се прибера в 22:00 часа. Мисля, че може и по добре дори лично ще ви дам мнение как би трябвало да бъде и смятам, че ще бъде удобно за много хора от Лозово. Автобусите да са на 30 мин. и да обикалят през "Славейков" ( хем така печелите допълнително пътници ) да минава покрай мола от там към "Трапезица" и тогава да ходи към авт. "Запад". Само предложение от моя страна. Вярвам, че мерки ще бъдат взети и ще го измислите и по добре от мен!" пише Галя Димитрова, която се обръща към кмета Димитър Николов във Фейсбук.

Вчера от "Бургасбус" заявиха за e-Burgas, че aвтобусите пътуват празни до кварталите, което излиза твърде скъпо на общинското предприятие. 

„Аз нямам против и на 10 минути да има автобуси, стига да има пътници. Разполагам със снимки от камерите, с които мога да докажа, че няма пътници. Оттам нататък какъв е смисълът да пътуваш на половин час, дори на един, при положение, че не пътува никой. Кажете ми каква е идеята? Да направим километри, да ощетим бургазлии, да покажем разходи, каква е идеята? Най-голямата бройка, която пътува в един автобус е двадесет и няколко човека в час пик – сутрин и вечер. Можем да ви ги извадим по часове за няколко поредни дни“, коментира Драгнев по случая в квартал Крайморие. 

Коментари

Още от последните новини