И Бургас се включва в протестите на служителите на затворите

И Бургас се включва в протестите на служителите на затворите  - E-Burgas.com

Недоволството на служителите се разраства. След като като служителите на затвора в София, на открито събрание пред ведомството, вече изразиха категоричното си недоволство по отношение на Бюджет 2018, други три затвора ще последват примера им в края на тази и началото на следващата седмица, съобщават от Синдиката на служителите на затвори в България.

В протестната кампания освен с трикольорни ленти, и със събрания на открито, за петък 17 ноември се включват служители на пенитенциарното заведение в Стара Загора.

В съобщение да УС на Синдиката на служителите в затворите в България, структурите на профсъюза посочват като начален час на мероприятието - 09:00ч. (на входа на затвора/бариера).

Служителите на областните градове Бургас и Варна също ще участват в събранията на открито. За понеделник 20.11.2017 г. и 21.11.2017 г. решение за събрания са взели в Бургас и Варна. Там освен служители на затворите също ще се включат и такива на затворническите общежития, следствените арести, съдебна охрана. Като часовете на провеждане съответно са - 17,00 ч. (Бургас), 12,00 ч. (Варна).

Конкретните искания и мотивите за взетото решение във са връзка с обсъждането на параметрите на Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 и в частност този на Министерство на правосъдието за 2018 г.

Исканията остават непроменени и се отнасят до настояване за финансово обезпечаване на дейността на ГД „Изпълнение на наказанията" и ГД „Охрана", обезпечаване на необходимите средства за основно възнаграждение на персонала, придружаващите допълнителни плащания с постоянен характер и други възнаграждения и плащания за персонала, равностойни на служителите на МВР./ КРОСС

Коментари

Още от последните новини