Хванаха издирвания за убийство на дете в Сливенско

Хванаха издирвания за убийство на дете в Сливенско  - E-Burgas.com

Хванаха предполагаемия убиец на 7-годишното момиченце в село Сотиря 21-годишния Мартин Трифонов. Задържан е в района на селото, прострелян е в краката при опит да избяга, пише cross.bg.

Тежкото престъпление е станало в четвъртък вечерта в сливенското село. Детето е намерено в дере, изнасилено и пребито до смърт.

Силите на реда издирваха предполагаемия извършител по земя и въздух. По последна информация Мартин Трифонов се засякъл с момиченцето вчера следобед в магазин в селото, в който детето влязло да си купи сладолед. Малко по-късно момиченцето е намерено в безпомощно състояние и по-късно починало в болницата.

По данни на МВР заподозреният е безработен, неграмотен и е лежал в затвора за блудство и кражби.

Според разкази на хора от селото, Трифонов живеел във вилната зона, слизал до селото само за да пазарува, не общувал с никого и е заплашвал местни деца и преди. Той е участник и в инцидент отпреди година, при който 7 кучета разкъсаха стопанина си. Тогава Трифонов минавал покрай една от вилите и кучетата от двора го нападнали. Стопанинът им опитал да ги укроти, но бил нападнат от тях и нахапан до смърт.

„Безработен е, саможив човек е, асоциален, няма никакви приятели. Семейството му е в много тежко материално положение, не разполага с финансови средства, няма работа, не е завършил образование. Осъждан е за блудство към негова близка на неговата възраст, били са на 16 години тогава", посочи по-рано главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Очаква се малко по-късно от министерството да дадат подробна информация за задържането на 21-годишния мъж.

Полицейското присъствие в село Сотиря, в чиито покрайнини детето беше открито с множество травми по тялото, остава засилено.

Коментари

Още от последните новини