Хванаха 19-годишна бургазлийка заради интернет измами

Хванаха 19-годишна бургазлийка заради интернет измами - E-Burgas.com

Служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас установиха извършителката на измами в интернет, състоящи се в публикуване на обяви за продажба на стоки и в последствие изпращане на стоки без стойност, различни от обявените – това е 19-годишно момиче от Бургас, която направила пълни самопризнания и обяснила механизма за извършване на престъпната дейност.

Тя ползвала няколко сайта за интернет търговия с вещи – втора употреба, като публикувала обяви за продукти на специален режим, с което се избягва опцията '' преглед и тест''. На обявите се отзовавали различни хора, единият от които получил пратка, чието съдържание далеч се разминавало с промотираното. Той алармирал служителите от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, които своевременно предприели действия по установяване самоличността на извършителката на измамата и след множество процесуално-следствени и оперативни мероприятия локализирали 19-годишната бургазлийка. Същата е задържана за срок от 24 часа, като в обитаваното от нея жилище, разположено в ж.к. ''Меден Рудник'' са намерени и иззети вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление. По случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че преди месец бяха установени други двама извършители на неправомерни транзакции в интернет-пространството, които чрез използването на данни от банкови карти, осъществяваха залози в интернет-сайтове. И по двата случая бяха образувани досъдебни производства.

От МВР – Бургас призовават граждани - потърпевши от подобен род неправомерни посегателства (измами в интернет или осъществяване на неправомерни транзакции в интернет), да потърсят съдействие и да съобщят в сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, на адрес : ул. „Христо Ботев” № 46.      

Коментари

Още от последните новини