Художникът Димо Колибаров представя „Фрагменти от една мечта“

Художникът Димо Колибаров представя „Фрагменти от една мечта“ - E-Burgas.com

30 непоказвани графики, създадени през последните две години, представя в бургаската галерия „Пролет“ художникът доц. д-р Димо Колибаров. Творбите представляват портрети на стари бургаски къщи, скелети на лодки, обединени от темата „Фрагменти от една мечта“.

„Това е едно голямо завръщане към детството ми, защото аз много рано излязох от Бургас, но спомена за всички тези красиви сгради, за лодките, изкарани на брега, създаде у мен усещането за аристократизъм, романтика, история и копнеж, в който се потапяш. Всичко това се е запечатало в съзнанието ми, а изложбата е опит да събера фрагментите от тези спомени. Да ги запазя”, споделя доц. Димо Колибаров, който е директор на филиала на Националната художествена академия в Бургас.

Експозицията беше представена от изкуствоведа и директор на Градската художествена галерия в Стара Загора проф. д-р Марин Добрев.

На официалното откриване присъстваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът Диана Саватева, председателят на Общинския съвет проф. д-р Севдалина Турманова.

„Това е една прекрасна изложба, в която виждаме много места и символи от нашия град. От всяка една картина тук струи духът на Бургас и това прави изложбата на доц. Димо Колибаров уникална.“, каза при откриването кметът Димитър Николов.

Изложбата може да бъде разгледана в галерия „Пролет“ до 25 октомври.

Галерия
Коментари

Още от последните новини