Хиляди бургазлии празнуват в никулденското градче до Часовника (Снимки и видео)

Хиляди бургазлии празнуват в никулденското градче до Часовника (Снимки и видео) - E-Burgas.com

Хиляди бургазлии се включват в празничното атрактивно градче до Часовника днес. За поредна градина градинката до общината, която е преобразена тематично за празника се превръща в едно от любимите места за бургазлии.

В Пристан Арт Никулден, както е преобразена градинката, се включиха бургаските актьори Стоян Памуков, Никола Парашкевов, а програмата запълват детските школи „Арлекин”, „Усмивка”, „Дюн” и много други.

Там за поредна година е позиционирана и кухнята на военноморските сили, където главният готвач на фрегата „Верни” е приготвил специална рибена чорба. „Тя е специална, защото е приготвена тук, на място, на полеви условия. Всяко рибено ястие, трябва да се приготвя от много видове риба”, призна корабният готвач, който и в момента  раздава безплатен рибен курбан.

Сливенският Митрополит Йоаникий прочете молитва над обредната трапеза в градинката, като преди това ВМС издигнаха националния, европейския и общинския флаг пред общината.

В празника се включиха днес кметът Димитър Николов, депутати и почти всички общински съветници. Програмата в градинката до Часовника днес ще продължи до 14:30 ч.

Видео
Галерия
Коментари

Още от последните новини