Говори жената, подала сигнал за пребитото куче Мечо

Говори жената, подала сигнал за пребитото куче Мечо - E-Burgas.com

Пред NOVA говори жената, подала сигнал до Animal rescue за кучето Мечо и жестокостта, която му бе причинена. Запазваме самоличността й в тайна. Споделя, че не познавала мъжа, преди да намери Мечо „пребит и в ужасяващо състояние, оповръщан”. По думите й всички хора от квартала знаели за деянията на мъжа, но се страхували и мълчали.

Припомняме, че в четвъртък беше задържан и вероятният извършител на престъплението. Два поредни дни хората от столичния квартал „Карпузица”, в който живее въпросният мъж, се събираха на символичен протест в подкрепа на пострадалото куче и с искания той да получи наказание за своите действия. Те казват, че в продължение на много време са чували скимтене на животни. Соченият за извършител на престъплението е на 37 години, има криминална регистрация за шофиране в нетрезво състояние.

Жената разказа, че има притеснение, че днес изтича 24-часовото задържане на съседа им. Изчезнало е и друго куче от квартала - Макс. Хората в „Карпузица” и друг път са ставали свидетели на насилие над животни – бесени котки, разчленени кучета, казва още анонимната жена.

Коментари

Още от последните новини