Гордост за Айтос! Селин Али получи квота за Олимпийските игри в Япония

Гордост за Айтос! Селин Али получи квота за Олимпийските игри в Япония - E-Burgas.com

По време на тържествената церемония за връчване на дипломите на Випуск 2021, кметът Васил Едрев изненада зрелостници, педагози, родители и всички присъстващи с една изключително важна за Айтос, "олимпийска" новина.

" Тази новина е свързана с таланта на една млада дама - отличник на Випуск 2021, която е тук, сред нас.

Нейният талант на европейски и световен шампион по ловна стрелба, получи огромно признание. За успехите си, възпитаничката на СУ "Никола Вапцаров" Селин Ниязи Али получи една от квотите за участие в Олимпийските игри в Япония през юли 2021 г. Селин ще защитава олимпийската част на България, редом до Мария Грозева, Ивет Лалова и най-добрите български спортисти. 

Да аплодираме момичето, което ще донесе на Айтос и България олимпийска титла. Шампионът по ловна стрелба, с който се гордеем. Да аплодираме Селин Ниязи Али!", заяви, видимо развълнуван кметът.

Повече от 30 години България не е изпращала на олимпиада състезател по ловна стрелба, съобщава в. "Народен приятел". През 2021 г. нашето момиче Селин ще е единственият български представител на Федерацията по ловна стрелба, получил одобрение за олимпийско участие от Международната федерация.

 

Коментари

Още от последните новини