Гласовете в Бургаска област се търгуват за до 150 лева: Полицията разкри организирана схема за изборни нарушения

Гласовете в Бургаска област се търгуват за до 150 лева: Полицията разкри организирана схема за изборни нарушения - E-Burgas.com
Комисар Марин Димитров

В Бургаска област цената на един глас преди предстоящите парламентарни избори варира между 100 и 150 лева. Това бе разкрито по време на специализирана полицейска операция, насочена към борба с престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, разпространението на наркотици и битовата престъпност. Операцията се провежда на територията на общините Средец, Карнобат и Сунгурларе, като в нея участват и екипи на Жандармерията.

 

Началникът на „Охранителна полиция“ към ОДМВР-Бургас, комисар Марин Димитров, съобщи по време на брифинг, че до момента са образувани три досъдебни производства и са задържани три лица. Те работят в търговски обекти и у тях са открити списъци с имена, срещу които са посочени суми, предполагаемо предназначени за купуване на гласове. Вече е установено, че цената за един глас в региона е между 100 и 150 лева.

 

Комисар Димитров уточни, че схемите за купуване на гласове остават добре познати и използвани, а задържаните до момента лица не са били криминално проявени и досега не са участвали в подобен вид дейности. Операцията продължава, като органите на реда работят по разкриването на допълнителни факти и съпричастни лица.

Коментари

Още от последните новини