Гешев: Русия пази Цветан Василев в Сърбия

Гешев: Русия пази Цветан Василев в Сърбия  - E-Burgas.com

Русия пази банкера Цветан Василев, който се укрива в Сърбия. Това заяви главният прокурор Иван Гешев след среща с български евродепутати в Брюксел.

"Депутатът Пеевски и всеки друг депутат, министър, виждате, че има в ареста олигарси, които се крият в ОАЕ и Цветан Василев в Сърбия го пази руската държава с помощта на сръбската държава. Ние не се притесняваме да разследваме никого" заяви Гешев, цитиран от news.bg. Той бе запитан дали ще арестува Делян Пеевски, ако се окаже, че той е високопоставеното лице, за което се очаква САЩ да обявят, че няма да бъде допускано в страната. 

Относно изпратеното писмо до ЕК и ЕП за Цветан Василев, който от години се крие в Сърбия, обвинител номер едно заяви, че са уведомили европейските институции, че има индикации, че сръбската държава не изпълнява международни споразумения.

Той отсече, че не е дипломат нито политик в отговор на въпрос дали обвързва преговорите за присъединяване на Сърбия към ЕС.

По негови думи дадената информация е юридическа, а политическите изводи трябва да ги направят съответните политици и дипломати.

Коментари

Още от последните новини