ГЕРБ обяви кандидатпрезидентската си двойка

ГЕРБ обяви кандидатпрезидентската си двойка - E-Burgas.com

Кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ за тазгодишните избори са досегашният председател на Народното събрание Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

Преди броени минути кандидатпрезидентската двойка, издигната от ГЕРБ. 

Трябва да има една майка тази нация - с това мото Бойко Борисов издигна Цачева за кандидат за президент на ГЕРБ. Освен това тя била юрист и щяла да общува най-добре с Конституционния съд. Цветанов знаеше, че ще говоря 3-4 часа и затова ми е сложил стола - ще си съкратя обаче словото.

С тези думи на премиерът Бойко Борисов обяви кандидатпрезидентската двойка. "Президентските избори са вот на недоверие за нас, каза премиерът, който добави, че след него идвала Йорданка Фандъкова, от която всички се страхували. За мен обаче тя е по-важна като кмет в София. Липсата на Томислав Дончев също ще се отрази тежко в областта на енергетиката и еврофондовете", обяви Борисов. Той допълни, че издигането на бургаския кмет би довело до нови избори в община Бургас, което не е вариант.

"Митко Николов ... трепериш ли?". Така Борисов продължи с изброяването на фаворитите за кандидат за президент на ГЕРБ. И продължи - ако Димитър Николов стане кандидат, щяло да има избори в Бургас, а там имало "ограда да се прави". Той изрази съжаление как се "създава вакуум", защото се налага на Цецка Цачева и Пламен Манушев да се състезават за президент и вицепрезидент на България. Борисов не пропусна да подчертае, как кандидатът на БСП не бил техен, а на Инициативен комитет. Считам, че като системна партия БСП трябваше да извади свой партиен кандидат, завърши Борисов.

 

 

Коментари

Още от последните новини