Фотоконкурс REDISCOVER Nature обявява Европейската агенция за околна среда

Фотоконкурс REDISCOVER Nature обявява Европейската агенция за околна среда - E-Burgas.com

Всяка година Европейската агенция за околна среда (EAOC) предоставя възможността да се включите в конкурса, посветен на красотата и разнообразието на природата. За да участвате, изпратете снимки по една от следните три теми:

Снимки на природата в едър план

Открийте красотата на природата и акцентирайте върху най-дребния детайл — от сложната биологична структура в разтварящата се пъпка на цвете до състава на почвата или текстура на кожата на влечуго. Природата ви призовава да се вгледате и да пристъпите във вечно променящия се свят на микрокосмоса. Можете ли да видите магическите форми, линии, мотиви, текстури и цветове?

Природата непосредствено до моя дом

Изучаването на природата не означава непременно да хванете планинска пътека или да къмпингувате в отдалечени места. Можете просто да открехнете вратата на задния двор и кротко да наблюдавате как природата се разгръща пред очите ви. Чудеса на природата има навсякъде — от наблюдаването на птици в близкия парк до проследяването как природата се нагажда към града. Огледайте се... Можете ли да уловите присъствието на природата около вас?

Природата в умален мащаб

Направете крачка назад и се насладете на природата в пейзажите, които ви заобикалят. Наблюдавайте вълните, които се разбиват в скалистия бряг; далечни селца, разпилени по хълмовете; елена, бродещ в гората или хората, които вървят през полето. Качете се нависоко и наблюдавайте света отгоре. Можете ли да уловите безкрайните пейзажи на света, недокоснати от човека или оформени от неговата дейност?
В конкурса могат да участват граждани на 27-те държави — членки на ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария, Турция, Северна Македония, Албания, Косово, Черна гора, Сърбия, Босна и Херцеговина и Обединеното кралство. Участниците трябва да са на възраст над 18 години. Крайният срок за участие е 30-ти септември.
Победителите в трите категории ще получат парична награда от 1 000 EUR. ЕАОС ще присъди специална младежка награда за най-добра снимка, изпратена от млад човек. На един от финалистите ще бъде връчена наградата на публиката чрез онлайн гласуване. ЕАОС ще обяви победителите през ноември 2020 г.
Прочетете повече за правилата на конкурса и как да участвате в него на страницата REDISCOVER Nature.

Коментари

Още от последните новини