Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест се завръща със седмо издание този октомври

Ще има по нещо за всеки - кино, театър, литературни премиери, изложба, моноспектакъл, ателие по писане

 

Чудесни новини за всички фенове на изкуствата! На 2октомври 2024 г. (сряда) с вълнуваща изложба на изтъкнатите творци проф. Божидар Бончев, Георги Минчев, Калия Калъчева, Стефан Божков, Анжела Терзиева, ще бъде открито седмото издание на Порт Прим Арт Фест (ППАФ). Началото на събитието е от 17:30 ч., мястото е Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“, входът е свободен и всички са добре дошли. 

 

На същото място час по-късно, от 18.30 ч. ще бъдат и българските писатели, художници и аниматори Пенко и Сотир Гелеви. „Срещата с тях ще включва и премиера на техен анимационен филм, затова не пропускайте да дойдете с децата си, напълно безплатно е и ще бъде много интересно“ – кани екипът на Гранд хотел и СПА Приморец, организатор на Фестивала на изкуствата. Порт Прим Арт Фест се провежда с традиционната подкрепа на Община Бургас, като творчески директор на формата е художникът Стефан Божков.

 

Културният форум ще продължи в дните до 5 октомври включително (сряда - събота), като бургазлии и гостите на града ще могат да се насладят на различни събития, представени на знакови за града локации. Ще има по нещо за всеки. С вход „свободен“ са литературна премиера с Иво Сиромахов и книжна и кино среща с Георги Тошев, както и прожекциите късометражно кино на гостуващия фестивал „Карантината“, които ще се състоят на 4 и 5 октомври (петък и събота) в Морското казино.

 

За феновете на „живата“ игра на сцена, програмата на Порт Прим включва цели три вълнуващи събития - новият моноспектакъл на Мария Касимова – Моасе„Червена звезда, блок 28“; театралната постановка по драматургичните текстове на Яна Борисова "За любовта" - спектакъл по повод 80-годишния юбилей на Цветана Манева, с участието на Цветана Манева, Александра Сърчаджиева, Петър Дочев, Александър Сано, Силвия Петкова, Дарин Ангелов, Тодор Дърлянов; Милен Кокушаров – роял; както и  „Една испанска пиеса“ от Ясмина Реза на Малък градски театър „Зад канала“ с участието на Владимир Пенев, Мария Каварджикова, Светлана Янчева, Василена Атанасова, Малин Кръстев. Билети и за трите събития има на каса „Часовника,“ за информация и резервации тел.: 0894898098. 

 

Освен това, Порт Прим Арт Фест ще предложи и нещо съвсем ново и интересно за всички, които искат да се изявяват като писатели и автори на постановки - Ателие по творческо писане на театрална драматургия с Яна Борисова, чиито произведения се играят по всички европейски и световни сцени и се изучават в много академии за театрално изкуство. Обучението ще е еднодневно, напълно безплатно и за да се включите в него трябва да изпратите мотивационно писмо на имейл: [email protected] до 20.09.2024. Местата са ограничени и ако това е нещо, което винаги сте искали, побързайте да подадете своята кандидатура.  

 

Предстои обявяване на пълната програма на Порт Прим Арт Фест по дни и часове, затова не пропускайте да следите фестивала на неговия уебсайт https://portprim.bg/bg и в социалните мрежи.

Галерия