Евтините оферти за Черноморието свършват в края на април

Евтините оферти за Черноморието свършват в края на април   - E-Burgas.com

Офертите за евтино море през лятото приключват в края на април. Тази година се очакват повече чужди туристи и затова българските туристи трябва да побързат, за да запазят изгодна почивка още сега.

До края на април отстъпката при резервациите в повечето хотели е 10-15%.

Ако почивка бъде запазена сега, могат да се намерят „ол инклузив” оферти за 30 лв. на ден. Следващи намаления може и да няма.

„Тази година ще бъде доста трудно за тези българи, които решават в последния момент да пътуват, тъй като повечето хотели вече са почти пълни, спрели са записванията, особено за юли и август”, коментира Нина Чамова, управител на туристическа агенция.

Заради несигурната обстановка в Турция, Египет и Тунис много чужденци се пренасочват към нашите курорти.

„Доста хора прибягват до услугите на туроператор, тъй като там е нужно единствено да си оставят данните и своето желание за почивка и всичко останало ще свърши туроператорът”, посочва Виолета Ковачева, маркетинг мениджър на хотели, предаде бтв.

Експертите препоръчват почивка с туроператор, защото той ползва по-големи отстъпки. Сред екстрите, които се предлагат при ранни резервации, са безплатен чадър и шезлонг на плажа.

За чужбина резервацията трябва да е направена доста по-рано, за да е максимално изгодна, сочи изследване на сайта за планиране и подготовка на пътувания "Трип адвайзър".

За почивка в Европа най-изгодното време за резервация е от 3 до 5 месеца преди заминаването. Така се спестяват 23% от цената.

За Азия резервация 3 месеца по-рано гарантира същата отстъпка. За Карибите е необходимо да се запази хотел поне 4 месеца по-рано, а за Африка - поне 5 месеца преди заминаването.

По данни на нашите туроператори най-предпочитаните дестинации от българите тази година са Италия и Гърция. Наблюдава се спад на желаещите за почивка в Турция./ Actualno.com

Коментари

Още от последните новини