Европа продължава да стяга мерките срещу коронавируса

Европа продължава да стяга мерките срещу коронавируса - E-Burgas.com

Новият щам предизвика безпокойство и в Нидерландия. От днес всички пристигащи в кралството от държави с оранжев и червен код трябва да представят резултати от двоен тест - бърз антигенен и PCR. България попада в този списък. От утре Франция въвежда изискването за отрицателен PCR за влизащите в страната. Гърция удължи до 8 февруари задължителната седемдневна карантина за всички пристигащите в държавата. Остава изискването за отрицателен тест при влизането в южната ни съседка.

В Испания - Мадрид затяга за пореден път мерките, за да овладее заразата. От понеделник за две седмици се забраняват събиранията на повече от четирима души, ако не са от едно домакинство. Опасенията са, че новият щам може да предизвика колапс на здравната система.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
европа свят ковид
Коментари

Още от последните новини