Европа продължава да стяга мерките срещу коронавируса

Европа продължава да стяга мерките срещу коронавируса - E-Burgas.com

Новият щам предизвика безпокойство и в Нидерландия. От днес всички пристигащи в кралството от държави с оранжев и червен код трябва да представят резултати от двоен тест - бърз антигенен и PCR. България попада в този списък. От утре Франция въвежда изискването за отрицателен PCR за влизащите в страната. Гърция удължи до 8 февруари задължителната седемдневна карантина за всички пристигащите в държавата. Остава изискването за отрицателен тест при влизането в южната ни съседка.

В Испания - Мадрид затяга за пореден път мерките, за да овладее заразата. От понеделник за две седмици се забраняват събиранията на повече от четирима души, ако не са от едно домакинство. Опасенията са, че новият щам може да предизвика колапс на здравната система.

Свързани статии
Петима починали от ковид за последното денонощие Малко под 400 души са новозаразени с ковид 7,6% са новозаразените с ковид, излекувани са над 400 души за денонощието Повече излекувани отколкото заразени за денонощието от ковид СЗО обяви за спад на ковид смъртността с 90% COVID кризата в цифри: 424 новозаразени, 11 души починали 650 души се борят с ковид в болници у нас Около 9% от ковид тестовете са положителни 12% са положителните ковид проби за денонощието 80-годишна баба се преобърна с Дачията си край Карнобрат
Тагове
европа свят ковид
Коментари

Още от последните новини