Ето кои са топ 5 в класацията "Достойните лекари"

Ето кои са топ 5 в класацията

При огромен интерес пациенти от цялата страна определиха топ 5 на най-уважаваните медици в Национална кампания „Достойните лекари“ 2019. Инициативата се проведе чрез онлайн гласуване в периода 18 март – 3 април.   Проектът цели да инвестира в доверието и уважението към хората с бели престилки, които имат нужда от заслужено обществено признание. Кампанията се организира за трета поредна година от националния доставчик на лекарства и консумативи „Фаркол“АД.

Настоящето издание събра рекорден брой гласове. Общо в онлайн платформата са отчетени над 10 000 гласа за медици и лечебни заведения от страната. Номинации получиха над 500 здравни работници с различни медицински профили. За приз „Болница на 2019 година“ пък се състезаваха над 200 от водещите лечебни заведения у нас.

С най-много номинации в петицата на любимите медици попаднаха акушер-гинеколог, общопрактикуващ лекар, педиатър и двама кардиолози. С най-висок вот е:

Д-р Светослав Славчев – специалист акушер-гинеколог в МБАЛ „Св. Анна“ - Варна

След 11 години стаж като спешен медик, от 2009 година до момента д-р Славчев работи към Клиника по Гинекология в МБАЛ ''Св. Анна''- Варна. Асистент е към Катедрата по Акушерство и гинекология в Медицински университет – Варна.

В топ 5 влизат още: Д-р Даниела Красимирова – обща медицина, Разград

Д-р Красимирова започва работа като лекар в Центъра за спешна медицинска помощ в Разград. От 2017 г. е общопрактикуващ лекар в Разград. Същата година е избрана за "Млад лекар на 2017".

Д-р Борче Николовски – кардиолог в МБАЛ „Бургасмед“ Бургас

Лекарят с македонски корени е част от екипа на Отделението по кардиология на МБАЛ „Бургасмед“.

 Д-р Севдалина Стойкова – специалист педиатър в МБАЛ Шумен

Дългогодишен началник на Неонатологичното отделение на шуменската болница. Носител на наградата „Лекар на годината” за 2014 година на Българския лекарски съюз.

 Д-р Пламен Пенчев – специалист кардиолог в УМБАЛ „Дева Мария“ - Бургас  

През 2008 г. въвежда за пръв път във Варна и Източна България използването на компютърен томограф за диагностика на коронарните артерии. Университетски преподавател по вътрешни болести и кардиология. Член на дружеството по инвазивна кардиология в България.

За първи път в рамките на кампания „Достойните лекари“ се връчва и приз за болница, ползваща се с най-голямо доверие от страна на пациентите.

Убедително за „Болница на 2019 година“ бе избрана МБАЛ „Св. Анна“ - Варна. Многобройните номинации говорят за високата оценка на пациентите по отношение качеството на медицинско обслужване и професионализма на лекарския екип.  Много добра оценка получи също  УМБАЛ „Дева Мария“ - Бургас, която се нарежда веднага след победителя.

Награждаването на отличените лекари и болница ще се състои в навечерието на Професионалния празник на здравните работници – 7 април.  

Използваме случая да честитим празника на всички работещи в сферата на здравеопазването! С настоящата кампания, от името на пациентите, приемете пожелания за здраве и благодарност за грижите и надеждата, която ни давате. 

Медийни партньори на „Достойните лекари“ 2019 са Българската Национална телевизия, Българското Национално Дарик радио, сайтовете www.flagman.bg, www.e-burgas.com, www.uniconbg.com и вестник „Фактор“. 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини