Ето как изглежда днес известното някога заведение "Горска фея" над Слънчев бряг /снимки, видео/

Известното някога заведение "Горска фея", което се намира край пътя Слънчев бряг-Варна, днес е в окаено състояние. Ресторантчето, където шофьорите, пътуващи от Бургас към Северното Черноморие обичаха да се отбиват за кратка почивка, не само е затворено, а и тъне в разруха. Входът му е засипан с листа и парчета стъкло. 

Малкият павилион, разположен в близост до постройката, е затрупан от боклуци. Чешмата до него тече в едва забележима струйка, а каменното й корито е наслоено с тиня.

Подобно е състоянието и на близката каменна сграда, която преди се използваше като туристическа база. Тя някога е била красива, но сега се руши и е необитаема.

Мястото би могла да послужи успешно за декор при заснемането на някой страшен филм.

Усещанията на пътниците, които са се осмелили да спрат тук, не са особено приятни - несигурност и страх обземат решилите да отдъхнат. Те бързо изпушват цигара и потеглят. 

Големият асфалтов паркинг се използва от службите по поддръхка на пътищата и е превърнат в складова база на открито. Там са насипани тонове пясък, които ще послужат за обезопасяване на трасето през зимата. 

Автор Татяна БАЙКУШЕВА

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини