Ето как Бургасбус ще лови гратисчиите!

Ето как Бургасбус ще лови гратисчиите! - E-Burgas.com

С въвеждането на новата транспортна схема, се въвежда и новата система за таксуване при пътуване, Както разбрахте, бургазлии ще използват електронни билети, смарт карти. 

„През първата и втората врата на автобусите ще се качват пътниците в автобуса, а през останалите ще слизат. Втората врата е за майки с колички и хора в неравностойно положение. Няма как в автобуса да има хора без билети. Контрольорите стават стюарди. Те ще имат устройство,  с което ще могат да проверяват всеки пътник дали е „гратисчия”. „-каза за е-Бургас изпълнителният директор на „Бургасбус” Петко Драгнев. Той е убеден, че няма как някой да надхитри системата и да се вози безплатно.

Той е уверен, че новата билетна система ще облекчи бургазлии и гости на града. Интересно е, че цената на картите за ученици и пенсионери, ще скочи с два лева. Но вече те ще могат да използват картата за всички автобуси на „Бургасбус”, а не както до сега за два или три автобуса. Хванатият в крачка, ще плаща глоба от 20 лева.

В близко бъдеще се предвижда да се въведе “city card”, чрез която ще може да се заплащат всички обществени услуги в Бургас-транспорт, вход музеи, концерти и други.

Повече за новата електронна система при путуване с градския транспорт, може да прочетете ето ТУК.

 

Коментари

Още от последните новини