Ето къде ще бъде забранено строителство в Бургас през лятото

Ето къде ще бъде забранено строителство в Бургас през лятото - E-Burgas.com

От 1 юли до 1 септември се забранява извършването на строителни и монтажни работи в близките до морето комплекси

В Общински съвет Бургас ще гласуват забранява извършването на строителни и монтажни работи през лятото на следващото заседание в края на месеца. Причината е, че град Бургас е обявен за климатичен морски курорт от национално значение с Постановление на Министерския съвет на Република България и е включен в списъка на климатичните морски курорти. 

Ще бъдат определени две зони, в които строителството да бъде забранено през лятото.

От 1 юли до 15 септември за територията на квартал Сарафово, Курортна зона  местност „Ъгъла“, и квартал Крайморие. 

От 1 юли  до 1 септември строителството ще бъде забранено в Централна градска част заключена между бул. „Сан Стефано“, бул. „Демокрация“, ул. „Агоп Мелконян“, ул. „Княз Александър Батенберг“, площад „Царица Йоана“, бул. „Иван Вазов“ и ул. „Уилям Гладстон“., ж.к. „Възраждане“ - територията заключена между ул. „Уилям Гладстон“, бул. „Сан Стефано“, бул. „Мария Луиза“ и бул. „Иван Вазов“, ж.к. “Братя Миладинови“; ж.к. „Лазур“, Приморски парк, Парк „Езеро“, Зона Изток (заключена между плаж Атанасовска коса и Атанасовско езеро). 

Забраната в определените в не се отнася за строителството на линейните обекти на техническата инфраструктура, обекти с национално значение, обекти с регионално значение и обекти, финансирани по оперативни програми със средства на Европейския съюз и с бюджетни средства от Община Бургас и държавата.

Коментари

Още от последните новини