Ежедневни проверки слагат край шмекерлъка със зелените сертификати в Бургас

Ежедневни проверки слагат край шмекерлъка със зелените сертификати в Бургас - E-Burgas.com

Целта е да се прекрати практика за влизане с чужд сертификат в големите търговски обекти, ресторантите и баровете

Засилване на проверките от органите на реда за наличие на легитимен Зелен сертификат на местата, където се изисква, контрол за спазване на мерките, съдействие от Министерството ва здравеопазването да се осигурят в най-кратки срокове липсващи медикаменти в болничните заведения са само част от взетите решения на проведения днес Областен съвет по здравеопазване, воден от областния управител Стойко Танков. Спешното му свикване беше продиктувано от обстоятелството, че област Бургас достигна високи нива на заболеваемост от Ковид и според последните данни вече втори ден попада в „лилавата зона“ на епидемичната карта на България. 

Във всички общини се наблюдава значителна динамика към повишаване на новазоболели от Ковид. Общините, които попадат в лилавата зона са Бургас, Созопол и Средец. Общините в тъмно червената зона са Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Приморско и Царево. Общините в червената зона са Сунгурларе и Айтос. Единствено община Руен е в жълтата зона с най-малко заболели.

Проверките в големите търговски обекти и ресторанти в Бургас вече стартираха. Органите на реда следят за това дали клиентите не показват чужд зелен сертификат при проверката. Охранителите на практика нямат право да искат лична карта на посетителите, което от своя страна е предпоставка за измами. 

Коментари

Още от последните новини