Допълнителното заплащане за нощен труд ще важи за всички професии

Допълнителното заплащане за нощен труд ще важи за всички професии - E-Burgas.com
sbhny.org

Допълнителното заплащане за нощен труд ще важи за всички професии, каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в "Сутрешния блок" на БНТ.

Той коментира решението, взето от Министерския съвет, синдикатите и работодателите допълнително заплащане за нощен труд да стане 0.15% от минималната работна заплата. Като Манолов уточни, че то ще бъде не по-малко от 1 лв.

"Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа": Това е краят на една 2-годишна разправия, която ние от "Подкрепа" започнахме през 2018 г. Една кампания, в която заедно с нас се включиха Българският лекарски съюз, Асоциацията на професионалистите по здравни грижи, синдикалната федерация на служителите в МВР. Правихме протестни акции, принтирахме фланелки, омбудсманът ми подари фланелка миналата година на нашия конгрес, но за съжаление оттам нататък останахме сами в тая борба. Дано тоя път нещата да приключат." заяви Манолов.

Държавата ще отпусне 9 млн. лв. за работещите в училищното и детското здравеопазване. Те се финансират по правилата на образователната система, а не на здравеопазването, обясни Манолов.

 

 

 

Коментари

Още от последните новини