Днес село Димчево, разположено само на 10 км от Бургас, празнува своя традиционен празник с богата културна програма

Днес село Димчево, разположено само на 10 км от Бургас, празнува своя традиционен празник с богата културна програма - E-Burgas.com

Днес село Димчево, разположено само на 10 км от Бургас, празнува своя традиционен празник с богата културна програма. Местните жители и гости могат да се насладят на народни борби, музика и нестинарски игри, които ще завършат с тържествен концерт вечерта. Сред гостите на събитието е и двукратната олимпийска вицешампионка Станка Златева, която ще вземе участие в спортната част на празника.

Димчево, известно в миналото с името Скеф, има дълбоки исторически корени. Местността е свързана със средновековната крепост Скафида, която е играла важна роля в историята на региона. Възстановяването на старото име „Скеф“ подчертава стремежа на селото да съхрани и популяризира своето културно наследство.

Селото не само пази традициите си, но и гледа напред. Предстоят нови проекти за развитие на инфраструктурата и подобряване на условията за живот на местното население, което ще допринесе за по-доброто бъдеще на района.

Всеки, който иска да се потопи в автентичната атмосфера на българското село и да стане част от празничните събития, е добре дошъл в Димчево днес. 

Коментари

Още от последните новини