Днес избират българския финалист за най-голямото street food състезание в Европа

Днес избират българския финалист за най-голямото street food състезание в Европа - E-Burgas.com

STREET FOOD културата е една от най-бързо развиващите се тенденции в съвременната култура на хранене, затова България се нарежда до всички европейски страни, които ще излъчат свой представител за най-голямото street food състезание в Европа - European Street Food Awards.

Състезанието протече в рамките на Street food & Art Festivalкойто бе открит на  7 август на Пристанище Бургас.  

Днес в последния фестивален ден - 11 август 2019, специално подбрано жури ще избере кой от участниците във фестивала заслужава да се окичи с титлата "Най-добър street food готвач на България" и ще представи страната ни на Големия финал на European Street Food Awards в Малмьо, Швеция в края на септември.

Достъпът до фестивалната зона е свободен.

А ето кои са членовете на журито:

Васил Якимов е професионален готвач с повече от 15 години опит в кулинарната индустрия. Завършил е професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" във Варна и е натрупал своя опит в различни ресторанти по света, някои от които отличени със звезда Michelin. Завършва и кулинарната академия на HRC.

След като се завръща в България, шеф Якимов става част от екипа на Кулинарния институт към Висшето училище по мениджмънт и не скрива страстта си към старобългарската кухня, чиито традиции се опитва да запази и предаде на следващото поколение готвачи.

Отличен е с много награди, някои от които са "Най-добър готвач на годината" на Кулинарната купа на България 2018, "Най-добър отбор на България" в Кулинарната купа на България 2014, 1-во място за и 3 златни медала в категории "месо", "риба" и "десерт" на международно кулинарно състезание, организирано от турските професионални асоциации в градовете Измир и Айдън, Турция през 2018.

Повече информация тук. 

Коментари

Още от последните новини