Десислава Атанасова: ГЕРБ е дясна партия и няма да подкрепи ляволиберален кабинет

Десислава Атанасова: ГЕРБ е дясна партия и няма да подкрепи ляволиберален кабинет  - E-Burgas.com

Нежното острие на ГЕРБ обяви дали ще подкрепят кабинета, който партията, победител на изборите, планира да сформира.

ГЕРБ няма да подкрепи коалиционното правителство около "Продължаваме промяната". Това каза пред БНР Десислава Атанасова, председател на парламентарната група ГЕРБ - СДС. 

"И към този момент не знаем нищо за неговия бъдещ състав. Това е коалиция на ляволиберални партии, ние сме дясна партия и спазваме идеологията си години наред. Никога досега ГЕРБ не е управлявала с БСП и ДПС. Заклинанията, някои искаха дори да си татуират подобно заклинание, че никога няма да управляват нито с БСП, нито с ДПС, нито с ГЕРБ, се оказаха лъжа". 

ГЕРБ-СДС е втората поканена политическа сила за консултации при президента, които започват от утре. Те са част от процедурата преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група - тази на "Продължаваме промяната".

Според Атанасова въпросът със стабилността на държавата никога не е отсъствал в ГЕРБ, пише Novini.bg. 

"Кворумът е основен ангажимент на управляващите. Не опозицията ще поддържа кворума в пленарната зала... Когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, ще ги подкрепяме. Няма да има толеранс по отношение на грешките". 

 Атанасова подчерта, че ГЕРБ ще бъде "конструктивна, силна и изискваща опозиция", което е "едно от първите условия за добро управление". 

Коментари

Още от последните новини