Деканът на Медицинския факултет влезе в борда на УМБАЛ – Бургас

 Деканът на Медицинския факултет влезе в борда на УМБАЛ – Бургас - E-Burgas.com

Деканът на Факултета по медицина на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - доц. д-р Цветан Велинов, бе избран за член на Съвета на директорите на УМБАЛ - Бургас днес по време на общо събрание на акционерите. Кандидатурата на доц. Велинов бе издигната от кмета Димитър Николов.

Целесъобразността на избора от една страна е високата квалификация, ерудиция и сериозен 30-годишен лекарски опит като един от най-изтъкнатите специалисти по микробиология и вирусология в България на доц. Цветан Велинов, а от друга - работата на Медицинския факултет в Бургас, координацията му с най-голямата университетска болница в града, както и необходимостта от развиване на клинични бази в нея.

Доц. д-р Велинов пое управлението на Факултета по медицина в Бургас след работа като Началник на Централна Лаборатория по Микробиология на УМБАЛ "Александровска" - София и завеждащ Национална Референтна Лаборатория "Контрол и Мониториране на Антибиотичната Резистентност" и лекар в Национална Референтна Лаборатория "Особено опасни инфекции" в Националния център по заразни и паразитни болести в София.

Неговите научни интереси са в сферата на инфекциозните болести, антибиотиците и тяхното приложение, микробиомите, генетиката и геномиката.

Доц. Велинов е автор на над 120 научни труда - статии в реферирани международни и наши списания, както и участия в наши и международни научни форуми. Водещ изследовател и участник е в множество научни проекти, свързани с микробиологията и генетиката. Носител е на званието "Лекарите, на които вярваме".

Коментари

Още от последните новини