Дадоха старт на кампанията "Нарисувай Безопасност"

Дадоха старт на кампанията

Официално в Бургас бе даден старта на кампанията „Нарисувай Безопасност“, която се организира от Сдружение SOS-ПТП. В рамките на кампанията от 16 до 21 май, в Mall Galleria Бургас ще се продават благотворително рисунки на тема пътна безопасност, а всички събрани средства ще бъдат дарени за изграждането на детски площадки на тема безопасност на движението. Чрез тези площадки ще се даде на децата практическа подготовка, как да се държат, когато са участници в движението и как да не попадат в рискови ситуации на пътя. На откриването присъстваха началника на КАТ Бургас  г-н Иван Ишкиев, както и на множество родители и ученици, чиито рисунки са изложени.

Сдружение SOS-ПТП припомня, че за съжаление през 2015г. България е загубила общо 29 деца на възраст от 0 до 17 години, а други 1088 са ранени в пътни инциденти. Отнасяйки се със загриженост към големия брой загинали и ранени деца, сдружението цели подобряване качеството на обучението по безопасност на движението чрез обединяване на активно теоретично и практическо обучение. Площадките по БДП дават уникална възможност на учениците ежедневно да утвърждават и развиват знанията и уменията си за правилно и безопасно пресичане, позволява организиране на масови викторини и състезания, които допълнително стимулират децата да подобрят и разширят знанията си.

От Сдружение SOS-ПТП апелират към всички бургазлии и гости на града да закупят рисунка, с което ще покажат на децата на Бургас, че техните усилия не са били напразни. В изложбата са включени 165 рисунки, като организаторите се надяват до края на седмицата всички да бъдат продадени.

ПРОГРАМА:
16 май 2016г. от 18.30ч. - Официално откриване на изложбата в Mall Galleria Бургас
16-21 май 2016г. - изложба в Mall Galleria Бургас
21 май 2016г. - Официално закриване в Mall Galleria Бургас
Сдружение „SOS-ПТП“ оценява и благодари предварително за Вашите дарения!

Галерия
Коментари

Още от последните новини