Цветелин Георгиев дал имотна облага на четири лица в село Маринка, ЦИК му свали имунитета

Цветелин Георгиев дал имотна облага на  четири лица в село Маринка, ЦИК му свали имунитета  - E-Burgas.com

Кандидатът за депутат бе отстранен от листата на "Изправи се! Мутри вън!"

Централната избирателна комисия отне имунитета на кандидата за депутат от коалиция "Изправи се! Мутри вън" - Цветелин Георгиев. Единодушно членовете на комисията се съобразиха с искането на главният прокурор. От държавното обвинение твърдят, че са били събрани достатъчно доказателства, за да започне досъдебно производство и да бъде повдигнато обвинение.

В искането се съобщава, че Цветелин Георгиев е дал „имотна облага на четири лица в село Маринка край Бургас, за да гласуват за определен кандидат и коалиция”. От „Изправи се! Мутри вън!” обявиха, че Георгиев отрича да е съпричастен към обвинението на прокуратурата, но е изключен от листата, за да не се възпрепятства разследването.  

Междувременно от коалиция  "Изправи се! Мутри вън!" обявиха, че водачът на листата ни в Бургас Живко Табаков ще окаже пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата за установяването на истината. 

В листата в Бургас случаят се изяснява. Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона. От този момент нататък Георгиев е отстранен от листата, за да се изясни цялата истина и да не се възпрепятства разследването, пише в позицията.

За напускането си днес Георгиев ще подаде надлежните документи. За нас върховенството на закона е основна ценност и всяко негово нарушение, независимо от кого, смятаме за крайно неприемливо, категорични са от "Изправи се.БГ".

 

Коментари

Още от последните новини