Циганското лято в началото на месеца, а в края-пак порои

Циганското лято в началото на месеца, а в края-пак порои - E-Burgas.com

photo_verybig_802000

Пролетни температури и слънце ще ни радват през цялата първа половина на ноември. Въпреки че няма да липсват валежи, засега зимата няма да бърза да напомня за себе си. След дъжда от последните два дни слънцето отново ще се покаже днес. Облачността ще се разкъса и постепенно ще намалее. Целият уикенд ще остане слънчев, а термометрите в цялата страна ще показват между 12 и 13 градуса.

Новата седмица също ще дойде с много слънце и пролетни температури. Първите седем дни на месеца ще са като истинска пролет. Живакът може да удари 16, а в югозападните части на страната - 18 градуса. В петък, събота и неделя времето ще се заоблачи, но температурите ще останат високи - до 15 градуса. Мрачното, но топло за сезона време ще се задържи до 19 ноември, а след средата на месеца живакът постепенно ще тръгне надолу, докато достигне 8-10 градуса в съчетание с облачност и слаби превалявания.

В последната десетдневка от ноември слънцето отново ще се покаже, но термометрите ще сочат до 10 градуса. На места в страната може да паднат до 4. „Тази есен като цяло ще е по-топла от миналогодишната, но за сметка на това с повече дъжд“, прогнозираха синоптиците от БАН.

 ПИК

До края на ноември в равнинните части не се очаква да превали сняг. Любителите на планинския туризъм обаче трябва да внимават и да поемат на походи добре екипирани. На Черни връх вече е минус 3 градуса, а на Мусала - минус 5. „Движете се само по обозначените маршрути и не тръгвайте без зареден мобилен телефон и храна“, посъветваха от Планинската спасителна служба.

Коментари

Още от последните новини