Четвърта вълна: Делта вариантът на ковид настъпва в Европа

Четвърта вълна: Делта вариантът на ковид настъпва в Европа - E-Burgas.com

Делта вариантът на коронавируса убедително настъпва в Европа и вече се чуха първите предупреждения, че светът навлиза в нова четвърта вълна на COV1D-19

"Светът е в ранен стадий на поредната вълна от инфекции и смърт от COV1D-19", предупреди генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус, цитиран от bTV.

Мрачната прогноза идва на фона на наличните научни данни, според които ваксините не са толкова ефективни срещу индийска или Делта варианта на коронавируса.

"Пандемията е изпитание и светът се проваля. 19 месеца от началото на пандемията и седем месеца от одобряването на първите ваксини, сега сме в ранните етапи на поредна вълна от инфекции и смъртни случаи", казва Гебрейесус.

Той разкритикува и ваксинационните стратегии по света,както и ниското покритие на имунизацията.

Какво се случва в Европа?

Старият континент е на прага на нова силна вълна от COV1D-19.

През последното денонощие Франция е регистрирала 18 000 нови инфекции, което е увеличение със 150% на седмична база. Здравният министър на страната Оливие Веран заяви, че подобно увеличение не е наблюдавано до момента с нито един от предишните варианти на вируса.

Правителството на Франция вече говори за „четвърта вълна" на коронавируса в страната, а носенето на маски навън се завръща в редица туристически зони, където епидемията се разпалва отново.

В страната важат също тнар. санитарни пропуски, които стават задължителни за посещение на всички културни обект и увеселителни заведения във Франция.

Свързани статии
Бургас на второ място по новозаразени с ковид за денонощиетоБургаските болници се подготвят за четвъртата вълна 121 новозаразени с ковид у насЕпидемиолог: Четвъртата вълна вече е у нас96 са новите случаи на коронавирус у насГранична полиция денонощно охранява кораба с огнище на COVID-19Ковид погуби моряк от кораб на бургаското пристанище, 11 други са заразени93 са новозаразените с ковид у нас74 българи са осъмнали с коронавирус 83 са новозаразените с ковид у нас
Тагове
ковид
Коментари

Още от последните новини