Четири години затвор за Райко, който блудства с възрастна жена в Звездец

Четири години затвор за Райко, който блудства с възрастна жена в Звездец - E-Burgas.com

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от 4 години спрямо Райко И., обвинен за грабеж и блудство спрямо възрастна жена в Звездец.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от четири години „лишаване от свобода“ спрямо Райко И. Той е осъден за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи от владението на възрастна жена в дома й в с.Звездец, като я заплашил с нож и ножица, както и затова че по същото време и на същото място извършил блудство, като употребил за това сила.

Престъпните деяния са извършени на 15 април 2020 г. в дома на пострадалата. Общата стойност на отнетото е сумата от 76,45лв. и стационарен телефон на стойност 40лв. 

По време на разследването е установено, че грабежът и блудството са извършени след употреба на алкохол. Подсъдимият се е възползвал от познанството си с пострадалата и от факта, че същата е била на преклонна възраст /92г./ и почти обездвижена на легло, поради множество заболявания. 

Постановеното наказание „лишаване от свобода“ ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим в затвор, като същото е общо за двете престъпления.

Присъдата на Районен съд – Малко Търново е потвърдена от Окръжен съд Бургас, влязла е в законна сила и е окончателна.

Коментари

Още от последните новини