Бургаските корсари вече имат златен медал и от международен турнир (Снимки)

Бургаските корсари вече имат златен медал и от международен турнир (Снимки) - E-Burgas.com

Бургаският клуб „Корсар” вече има във витрината си златен медал и от международния подиум, похвалиха се от клуба. Отличието спечели Кристина Миланова на провелия се в Букурещ силен турнир.

Бургаската състезателка спечели титлата при момичета до 12 години, в конкуренцията на над 60 участника от 11 страни. Това е първият международен златен трофей за младата надежда на „Корсар”. Преди две години Миланова стигна до бронзовия медал в същия турнир, но в по-малката възрастова група.

Останалите състезатели на клуб „Корсар“ - Аня Кирова, Михаела Николова, Габриела Захаринова, Таня Костадинова, Даниела Петкова, Георги Златаров, Александър Янев и Виктор Китенов също показаха добра игра и само малшансът ги лиши от влизане във финалната осмица.

„Успехите на състезателите от куба и региона се дължат както на тяхната упоритост и всеотдайност, така и на целенасочената и последователна работа на целия треньорски щаб на фехтовална академия „Васил Етрополски“. Голям успех е и включването на петима от бургаските възпитаници в проектонационалния отбор на България до 14 години. Това са Аня Кирова, Михаела Николова, Габриела Захаринова, Кристина Миланова и Георги Златаров“, коментираха от клуба.

Галерия
Коментари

Още от последните новини