Бургаските авиомоделисти с достойно представяне в национални състезания

Бургаските авиомоделисти с достойно представяне в национални състезания - E-Burgas.com

Състезатели от школата по авио- и ракетомоделизъм към Центъра за подкрепа на личностното развитие – гр. Бургас участваха в Националните ученически състезания по авиомоделизъм в гр. Ловеч /11-13 май 2018г./ . 

"Докато за най-малкия състезател- Александър Момчилов, най-важното беше самото участие и трупане на опит, то за екипажа ни Иван Стефанов / пилот/ и Жан Георгиев/механик/, надеждите бяха за включване в тройката най-добри на въздушен бой", разказа ръководителят на бургаската школа Георги Янев.

Специално за подпомагане на момчетата ни, от София за турнира пристигна Стефан Чолаков, дългогодишен състезател от клуба ни, вече студент в Техническия университет. Помощта и съветите на Стефан се оказаха изключително ценни. На финалните боеве се срещнаха бургазлията Иван Стефанов и чаровната Никол Павлова от Русе.

"Ако в обикновените си разговори и двамата изглеждат много миролюбиви и внимателни, то въздушната им среща беше изпълнена с много страст и хъс и затрудниха много съдиите за определяне на победителя. В края на краищата беше открит един удар в повече на Никол и нашият Иван достойно призна поражението си", коментира Георги Янев.

През втория ден двамата отличени участници отново се срещнаха на полигона за кордови модели в Ловеч. Беше предварително ясно, че няма кой да се противопостави на най-добрата състезателка в България на акробатични кордови модели и затова задачата на Иван беше да не допусне груби грешки и да отстъпи второто място. Нещо, което той успя да направи и с помощта на Жан и Стефан Чолаков.

 „Завръщането“ ни в света на авиомоделните спортове се оказа успешно и  въпреки  че резултатите са още далеч от най-добрите в клуба ни на европейски и световни първенства, желания за работа и участие в състезания вече има и сред най-малките в школата ни", категоричен е ръководителят на бургаската група авиомоделисти.

 

Коментари

Още от последните новини