Бургаски ученик единствен ще представя България на международната олимпиада по немски език

Бургаски ученик единствен ще представя България на международната олимпиада по немски език  - E-Burgas.com

Тази година единственият български участник на международната олимпиада по немски език за езиково ниво А2 ще е от Бургас. Това е единадесетокласникът Стефан Иванов от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. За целта той спечели Националния кръг на състезанието.

„Новините за успехите на младите бургазлии ме радват най-много! Горд съм с постигнатото от Стефан! При вчерашната ни среща го поздравих и му пожелах да не спира да се развива и следващите победи неминуемо ще дойдат. Браво и на неговите преподаватели. Бургаската Математическа гимназия за пореден път доказа, че предоставя образование с европейско и световно качество!“, каза кметът Димитър Николов.

Олимпиадата, в която Стефан ще представи града ни и страната, ще се проведе от 25 юли до 5 август в Хамбург. Това е изключително престижно състезание, което се провежда на 2 години. Организатор е Гьоте институт. Тази година участниците ще са от 50 държави.

Част от представянето на Стефан ще е свързано с предизвикателството да бъде посланик на младите хора от Бургас. Той и екипът му вече са подготвили теми, по които могат да дискутират с връстниците си от другите държави. Тук можете да подкрепите петицията, с която възлагаме на Стефан да бъде представител на всички млади бургазлии при участието си в тази престижна олимпиада:

Галерия
Коментари

Още от последните новини