Бургаски читалища изнасят концерти за Цветница и Великден

Бургаски читалища изнасят концерти за Цветница и Великден - E-Burgas.com

Бургаски читалища се включват в богатата програма от събития за Цветница и Великден.


НЧ „Пенчо Славейков 1983“ и Община Бургас организират пъстър пролетен концерт под надслов „Ой, Лазаре, Цветница иде“. Той ще се проведе на 26 април от 11:00 часа в парка на комплекс „Славейков“.
В него ще участват най-малките жители на комплекса - децата от детските градини „Звънче“, „Моряче“, „Брезичка“, „Райна Княгиня“, „Детелина“ и „Иглика“, които  ще представят лазарски песни, танци и наричания. Вокално студио „Сезони“ при НЧ „Пробуда 1880“ с ръководител Кина Христова ще изпълняват любими песни от българската и световната поп музика. Хор „Самодивски огън“ при НЧ „Пенчо Славейков 1983“, с ръководител Стойко Василев, ще представи популярни фолклорни песни. Съпътстващи концертните изпълнения са 3 щанда, където ще се предлагат великденски сувенири. Школата по рисуване, моделиране и керамика към читалището организира творческа работилничка по грънчарство. Ще има и такава за рисунки и апликации, където ще се включат най-малките.
На 28 април, от 11 часа, в комплекс „Меден рудник“, пред църквата „Св. Димитър”, НЧ „Паисий Хлендарски 1928” организира тържество за големия християнски празник Цветница.
В концерта ще участват възпитаници от СУ „Добри Чинтулов“ - Бургас и техните преподаватели – Панайот Стойчев, Цветелина Стойчева, Георги Миронски, Галя Гильова. В програмата участие ще вземат и детска фолклорна група "Звъника", с ръководител Ваня Дженезова, и гайдарска школа "Ясен месец", с ръководител Георги Миронски, при НЧ "Паисий Хилендарски 1928".

НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1985” организира празничен концерт с базар и работилница под надслов „Пъстра Цветница”. Той ще се проведе на 28 април от 11:00 часа в парка между 46. и 51. блок в комплекс „Меден рудник“. 
В концертната програма ще участват Фолклорна формация „Чинките”, Вокално студио „Примо”, танцови групи „Медено котле” – две възрастови групи, Оркестър „Жарава” в състав: Динко Палазов – кавал; Петко Янгьозов – гайда; Красимир Петков – акордеон; Желязко Ангелов – клавир; Николай Чапкънов – тъпан; солисти – Ирен Станкова и Лазар Налбантов. Базарът и работилничката се организират от Арт школа „Вая“ към НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1985“.

Народно читалище „Изгрев 1909” ще се включи в празничния календар на Община Бургас с организирането и провеждането на великденски концерт на 5 май от 11:00 часа в парка на комплекс „Изгрев“. В концерта ще участват ДТС „Звездички” и ТА „Зорница” с ръководител Николай Парушев.

Коментари

Още от последните новини