Бургаската прокуратура стяга дело заради нарушена карантина в Горно Езерово

Бургаската прокуратура стяга дело заради нарушена карантина в Горно Езерово - E-Burgas.com

Нарушителят ходел на „машинки“ в квартала

Районната прокуратура в Бургас образува досъдебно производство за нарушаване на противоепидемилогичните мерки, въведени в Република България със заповед на министъра на здравеопазването, насочени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, във връзка c усложняващата се епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на СОVID-19 в страната. Разследваното деяние е осъществено на 17.03.2020 г. в гр. Бургас, кв. „Горно Езерово“.

В нарушение на противоепидемичните мерки и условията на обявено извънредно положение е осъществявана търговска дейност в помещение, обособено като игрална зала и билярд клуб, разположено на ул. „Каваци“ в квартала. В помещението са допускани и обслужвани клиенти, въпреки че е следвало посещенията в клуба да бъдат преустановени. Деянието е квалифицирано по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1, от НК, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до пет години и „глоба“ в размер от 10 000 до 50 000 лева.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Бургас, съобразно указанията на Главния прокурор на Република България.

Коментари

Още от последните новини