Бургас върна на Великобритания издирвания за кражби Гавин

Бургас върна на Великобритания издирвания за кражби Гавин  - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас допусна изпълнение на Европейска заповед за арест, с която се иска задържането и предаването на британския гражданин Гавин Ч., с цел провеждане на наказателно преследване за кражби. В проведено открито съдебно заседание исканото лице e изразило доброволно съгласие да бъде предаден на британските съдебни власти.

Видно от Европейската заповед за арест британския гражданин се издирва за заговор за кражба от магазин, заедно с други лица, в периода между 28 октовмри 2014 г. и 19 април 2015 г.

Посочено е също, че Гавин Ч. с още четири лица са откраднали от верига магазини за домашни потреби различни вещи. Ролята на Гавин Ч. е била да разсейва персонала докато другите членове на заговора са извършвали кражба. Извършени са пет посегателства срещу собствеността. Другите трима са осъдени, като са получили между 20 и 28 месеца „Лишаване от свобода". За извършването на посочените 5 деяния законодателството на искащата държава предвижда налагане на наказание до 7 години „Лишаване от свобода".

Окръжен съд – Бургас констатира, че липсват доказателства срещу исканото лице в Република България да са налице висящо наказателно производство или влязла в сила присъда за престъпление, различно от посочените в европейската заповед за арест.

Решението на съда е окончателно.

Коментари

Още от последните новини