Бургас се включи активно в Европейската зелена седмица

Бургас се включи активно в Европейската зелена седмица - E-Burgas.com

Бургас се включи активно в Европейската зелена седмица с множество инициативи през изтеклия уикенд. Едно от тях бе съвместна инициатива на усмихнатите хора от Фондация "Виа Понтика", Община Бургас, проект БулевАРТ и Община Камено.

На 30 май депото за отпадъци "Братово Запад" отвори врати за 130 деца, които узнаха любопитни факти за сепарирането, различните инсталации за компостиране и спецификата при преработка на биоразградими отпадъци. Те посетиха и новооткрития Екопарк за биоразнообразие и алтернативен туризъм "Вая". Децата засадиха цвете за скъп човек в биоразградима саксия и участваха в състезание по разделно събиране на боклук.

Към тях се присъединиха Руска Бояджиева - зам.-кмет по "Европейски политики и околна среда", Павлин Михов - директор на Дирекция "Околна среда" и много експерти от Община Бургас. В импровизирана сесия те се включиха в беседите и за пореден път подкрепиха креативните и нестандартни подходи за обучение и открити уроци. Председателят на Комисията по околна среда и водите в Народното събрание Ивелина Василева изпрати поздравителен адрес за старта на събитието.

Коментари

Още от последните новини