Бургас отбелязва Световния ден за борба с наркоманиите

Бургас отбелязва Световния ден за борба с наркоманиите - E-Burgas.com

По повод отбелязването на Световния ден за борба с наркоманиите и Международния ден за борба с нелегалния трафик на наркотици - 26 юни, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център Бургас провеждат поредица от инициативи, с които да насочат вниманието на децата и младежите от Бургас и областта към вредите и опасностите от приема на наркотици.

Като начало на кампанията бе проведена викторина с шестите, седмите и осмите класове от града и областта.

При засилен интерес от страна на училищата на 22 юни в Дом на нефтохимика се състоя постановката на Драматичен театър – Търговище „Даскалото е COOL“. Събитието бе проведено с участието и подкрепата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Бургас.

На 23 юни се проведе щафета със съставяне на креативни послания, промотиращи здравословния начин на живот с учениците от деветите класове на ПТГ „Проф. д-р Асен Златаров“ Бургас.

На 24 юни от 10.00 часа в Експозиционен център „Флора“ ще се проведе „Световно кафене“, на което ученици от професионалните гимназии в Бургас ще имат възможност да споделят своите мнения за решения по проблемите на младите хора.

Коментари

Още от последните новини