„БСП за България" обсъди с рибари от Ахтопол проблемите им с ИАРА

„БСП за България

Трябва да има ясна позиция и конкретни стъпки в сектора, смятат социалистите

Водачът на листата на „БСП за България" от 2-ри МИР инж. Петър Кънев, заедно с кандидатите за народни представители Николай Тишев и Димитър Гочев, изслушаха и обсъдиха проблемите на рибарите от Ахтопол, които от известно време имат с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Срещата се проведе в местния клуб на Сдружението на рибаря, като на нея присъстваха над 60 човека.

Рибарите споделиха трудностите, които срещат с Морска администрация и ИАРА.Те са против начина, по който се управлява секторът. Според тях действията на ръководството на агенцията целят да ги смачкат с непрекъснатите проверки, забележки и актове. Смятат, че самият закон трябва да се промени.

Социалистите от своя страна заявиха, че непременно трябва да се спрат репресиите на ИАРА и съответните лица да поемат лична отговорност за случващото се в сектора и той да се управлява от компетентни хора.

„Не може ИАРА да оказва геноцид и да възпрепятства хората да си изкарват прехраната с риболов" – коментираха още социалистите и добавиха, че трябва да има ясна позиция и конкретни стъпки в този сектор.

 

Коментари

Още от последните новини