Броят на жертвите на ракетната атака в Севастопол достигна 151 души

 Броят на жертвите на ракетната атака в Севастопол достигна 151 души - E-Burgas.com

   Повече от 15 полицаи и няколко цивилни бяха убити при терористична атака в Дагестан. Шестима бойци бяха ликвидирани. Активната фаза на оперативните бойни действия в Махачкала и Дербент е завършена. В Дагестан е обявен тридневен траур.

 

   Трима от шестимата ликвидирани бойци са синове и племенник на ръководителя на Сергокалински район на Дагестан Магомед Омаров. Той беше изключен от Обединена Русия.

 

   Броят на жертвите на ракетната атака в Севастопол достигна 151 души. Четирима загинаха. От Пентагона не коментираха информацията, че причината са ракети ATACMS американско производство. Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов смята, че Киев не би могъл да изстреля снарядите без помощта на американски специалисти.

 

   В Абхазия е образувано наказателно дело след стрелба на границата с Руската федерация. Един човек е загинал, а трима са ранени. Всички участници в конфликта са жители на Абхазия.

 

   В Ростовска област бяха свалени и потиснати три дрона. Няма вреда.

 

   Германия и Швейцария завършиха наравно в мача от група А на Европейското първенство по футбол. Унгария победи Шотландия с 1:0. Германия и Швейцария влизат в плейофите от първо и второ място в групата, Унгария може да се класира от трето.

 

   Външните министри на Бахрейн и Иран се съгласиха да започнат преговори, насочени към нормализиране на отношенията между страните, съобщава държавната информационна агенция на Бахрейн.

 

   Фазата на активни боеве с радикалното палестинско движение Хамас в град Рафа в ивицата Газа скоро ще приключи, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху.

 

   Европейският съюз е разработил механизъм, който ще заобиколи ветото на Унгария върху закупуването на оръжия за Киев за сметка на приходите от замразени активи на Руската федерация, каза върховният представител на ЕС Жозеп Борел в интервю за Financial Times.

 

   ЕС прие 14-ия пакет от санкции срещу Русия. Ограниченията обхванаха 116 физически и юридически лица на Руската федерация, както и 61 компании, включително от Китай, ОАЕ и Турция. Европейският съюз ще продължи да купува руски LNG, но ще забрани реекспорта му.

 

   Страните от ЕС ще започнат работа по 15-ия пакет от санкции срещу Русия веднага след приемането на 14-ия пакет от ограничения, каза финландският външен министър Елина Валтонен.

   Европейската комисия обмисля да започне разследване на Telegram, който според европейския комисар по прозрачността Вера Йоурова представлява „огромен проблем, особено в балтийските държави, Полша и България“, съобщава Sueddeutsche Zeitung.

Коментари

Още от последните новини